Premieră pentru Republica Moldova: treceri pietonale în format 3D.

Chișinău, 7 iulie 2016. Prima trecere pietonală efectuată în tehnica 3D a fost lansată, astăzi, la Chișinău, acest tip de marcaj fiind o premieră pentru Republica Moldova. Acțiunea are loc în cadrul campaniei sociale „Petrom pentru siguranța copilului tău!” orientată spre sporirea securității și educației rutiere a copiilor de vârstă pre-școlară. În total, 24 de marcaje pietonale în stil 3D sunt preconizate în orașele Bălți și Chișinău.

Prima trecere pietonală în format 3D a fost lansată pe str. Dokuceaev intersecție cu șos. Hâncești din Chișinău, iar evenimentul a întrunit reprezentanți ai companiei Petrom Moldova, ai Inspectoratului Național de Patrulare și publicul larg.

Siguranța rutieră, în special a copiilor, rămâne a fi, după părerea noastră, o prioritate în agenda publică a țării. Petrom Moldova a decis să contribuie la soluționarea acestei probleme, acționând atât prin educarea rutieră a copiilor, cât și prin amenajarea unui set de treceri pietonale, pentru îmbunătățirea infrastructurii rutiere pentru șoferi și pietoni. Formatul 3D al trecerilor pietonale permite să fie observate de la distanță, mai mult, efectul 3D va impulsiona șoferii să reducă și mai mult din viteză. În țările europene aceste practici sunt aplicate pe larg. Or noi, Petrom Moldova, implementăm în țară cele mai bune practici internaționale, atât în activitatea comercială, cât și în proiectele de responsabilitate social-corporativă pe care le derulăm în beneficiul societății”, a declarat Ivas Constantin, directorul Petrom Moldova.

În cadrul campaniei , circa 800 de copii au învățat regulile de circulație și cum să se comporte corect în trafic. Copiii beneficiază de cele mai bune practici de învățare despre siguranța în trafic, în contextul în care instruirile sunt oferite de către „ambasadorii” Petrom ghidați anterior de Inspectoratul Național de Patrulare din Republica Moldova.

Campania „Petrom pentru siguranța copilului tău” a fost lansată în luna februarie 2016, la inițiativa Petrom Moldova, având raza de acțiune inițiată în mun. Chișinău și mun. Bălți și este planificată să deruleze pe parcursul anului 2016. Astfel, Petrom Moldova își propune să contribuie la sporirea siguranței rutiere a copiilor de vârstă preșcolară și să sensibilizeze publicul larg privind comportamentul corect în trafic.

Partenerii campaniei „Petrom pentru siguranța copilului tău” sunt: Primăria Municipiului Chișinău, Primăria Municipiului Bălți, Inspectoratul General de Patrulare, Ministerul Educației, Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”, Universitatea de Stat din Bălți „Alecu Russo”și Clubul Automobiliștilor „Asist”.

Mai multe despre acest eveniment puteți afla din următoarele surse:

Cele mai recente ştiri

10-08-2018
Unde sunt scratch card-urile ?
27-07-2018
Bucurați-vă de reduceri speciale la combustibil în fiecare weekend!
02-03-2017
Campania de înverzire a Parcului Central din Căușeni
28-02-2017
Cafea 5+1 gratis
12-10-2016
Termeni și Condiții Generale Petrom Card