Concursul "Securitatea rutieră pe înțelesul copiilor!"

„Securitatea rutieră pe înțelesul copiilor” - expoziția dedicată educației rutiere și-a deschis ușile pentru toți vizitatorii

Peste 30 de lucrări dedicate securității rutiere, elaborate de către copiii din instituțiile pre-școlare din mun. Chişinău şi mun. Bălţi, au fost expuse la galeria Shopping Malldova din Chișinău. Expoziția se desfășoară în perioada 26 septembrie – 10 octombrie 2016 și are loc în cadrul campaniei sociale „Petrom pentru siguranța copilului tău!” orientată spre sporirea securității și educației rutiere a copiilor de vârstă pre-școlară. 

Lucrările sub formă de colaje și machete expuse au fost elaborate în urma instruirilor despre securitatea în trafic desfășurate în 37 de grădinițe din mun. Chişinău şi mun. Bălţi. În cadrul instruirilor, peste 1.000 de copii au învățat regulile de circulație și importanța respectării acestora. Instruirile au fost realizate cu suportul reprezentanților Inspectoratului Național de Patrulare din Republica Moldova, astfel că copiii au beneficiat de cele mai bune practici de învățare despre siguranța în trafic care au inclus dansuri, cântece, desen, colaje din hârtie, pentru ca, ulterior, să însușească mai bine regulile de circulație. 

Campania „Petrom pentru siguranța copilului tău” a fost lansată la inițiativa Petrom Moldova, având raza de acțiune inițiată în mun. Chișinău și mun. Bălți și s-a derulat în perioada februarie – septembrie 2016. Prin această campanie, Petrom Moldova își propune să contribuie la sporirea siguranței rutiere a micilor pietoni și să sensibilizeze atât șoferii, cât și cetățenii cu privire la comportamentul în trafic. În cadrul campaniei, 24 de treceri pietonale în format 3D au fost marcate în mun. Chișinău și mun. Bălți, acest tip de marcaje fiind o premieră pentru Republica Moldova. Primele treceri pietonale 3D au fost marcate în vecinătatea grădinițelor participante la campanie. 

Partenerii CampanieiPetrom pentru siguranța copilului tău” sunt: Primăria Municipiului Chișinău, Primăria Municipiului Bălți, Inspectoratul General de Patrulare, Ministerul Educației, Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”, Universitatea de Stat din Bălți „Alecu Russo” și Clubul Automobiliștilor „Asist”.