Împreună arătam copiilor ca există o altă viaţă!

Compania Petrom Moldova a fost unul dintre partenerii acţiunii de binefacere  “Caravana de Crăciun” ce s-a desfăşurat în perioada de 11 - 22 decembrie 2014. Caravana a vizitat  24 localități inclusiv  6 şcoli-internate, 2 şcoli speciale, 2 şcoli de meserii,  2 centre de reabilitare, o casa de copii, şi 8 şcoli din mediul rural şi a dăruit minunata poveste de Crăciun celor  3 060 copii.

Proiectul Caravana de Crăciun este o acţiune de caritate pentru copii-orfani din şcolile-internat ale RM și se desfăşoară pe parcursul a 18 ani fiind organizată de catre Fundaţia Caritabilă pentru Copii.  În ajunul Anului Nou şi Crăciunului  liceele capitalei pregătesc cadouri dulci  şi programe  feerice  şi pleacă  în şcolile-internat şi satele îndepărtate ale Republicii.

În acest an elevii au pregătit scenete cu costume de carnaval, cu glume, iar apoi au oferit cadouri. Scopul principal este unul educativ: copii au văzut că există o altă viaţă, unde nu te simţi protejat şi iubit de cei mai dragi oameni – familia. Această interacţiune a copiilor din capitală cu copii din internat va schimba relaţiile liceenilor şi şcolarilor cu părinţii, profesorii şi semenii lor.

Acţiunea face parte din programul de responsabilitate socială corporativă a companiei Petrom Moldova orientată spre implicarea activă în viața social-culturală a Republicii Moldova prin susținerea unui șir de proiecte de solidaritate socială și educație.