Contact Carieră
Site-uri OMV Group
Logout
Site-uri OMV Group
Mai mult
OMV Group www.omv.com OMV Petrom www.omvpetrom.com Petrom România www.petrom.ro Petrom Moldova www.petrom.md
Închide

Petrom Moldova și New Life și-au unit forțele pentru a moderniza Secția chirurgie nou-născuți, Institutul Mamei și Copilului

Într-un gest remarcabil de generozitate și responsabilitate socială, Petrom s-a alăturat eforturilor organizației New Life de a oferi șansa la un tratament mai bun micuților ajunși în impas. Proiectul caritabil are drept scop transformarea și modernizarea unei secții vitale din cadrul Institutului Mamei și Copilului - Secția de chirurgie nou-născuți, care a așteptat timp de două decenii să fie renovată și, în pofida eforturilor și perseverenței incredibile ale personalului din această secție, a ajuns într-o stare deplorabilă.

Este important să menționăm că această secție este unică în țara noastră și deține o importanță crucială în sistemul medical național. Aici au loc intervenții chirurgicale complexe, iar cei mai mici si vulnerabili pacienți primesc îngrijirea de care au nevoie, pentru a înfrunta cu succes provocările inițiale ale vieții lor. Anual în Secția de chirurgie nou-născuți sunt efectuate peste 700 de operații și peste 2000 de nou-născuți sunt supravegheați de medici în procesul de reabilitare. Total, în perioada 1986 – 2023 aici au fost tratați peste 25.000 nou-născuți cu malformații congenitale, diferite patologii dobândite și afecțiuni septico-purulente.

Investiția Petrom nu se rezumă doar la reparații și contribuții materiale, ci este o investiție în viitorul nostru comun. Copiii care vor beneficia de rezultatele acestei inițiative reprezintă promisiunea unui viitor mai bun și mai sănătos pentru societatea noastră. Acest parteneriat oferă o nouă șansă nu doar pentru secția de chirurgie nou-născuți, dar și pentru familiile acestora, aflate în momente dificile. Este un exemplu elocvent despre cum putem uni forțele pentru a aduce schimbări pozitive în comunitatea noastră.
 

Petrom este întotdeauna alături de cei care au nevoie de sprijin. Fiecare investiție de acest gen reprezintă o șansă pentru acești copii, iar împreună facem diferența. Cu dragoste și compasiune, putem construi împreună un mediu în care fiecare copil să aibă șansa la o viață sănătoasă și fericită, iar fiecare familie aflată la grea încercare, să știe că copilașul lor este în siguranță și pe mâini bune, să nu trăiască acel sentiment de singurătate în fața necunoscutului, ci să simtă grija și sprijinul întregii comunități.